πολεμικά παιχνίδια battlefield Vietnam

polemika paixnidia
ίσως το καλύτερο πολεμικό παιχνίδι με θέμα το Βιετνάμ
To Battlefield Vietnam βγήκε το 2004 ως συνέχεια του Battlefield 1942 που ήταν το πρώτο πολεμικό παιχνίδι της σειράς. Είχε βελτιωμένη μηχανή γραφικών και γενικότερες βελτιώσεις στο παιχνίδι ύστερα από την εμπειρία του πρώτου παιχνιδιού της σειράς στο Online gaming.

Παρά το γεγονός των βελτιωμένων γραφικών, εκείνο που κλέβει την παράσταση είναι ο ήχος και η μουσική που έχουν βάλει στο παιχνίδι, κάτι που βοηθάει πάρα πολύ στο κλίμα του παιχνιδιού. Πραγματικά αισθάνεσαι πως είσαι μέσα σε ένα πολεμικό παιχνίδι!

Το παιχνίδι έχει πολλά σενάρια, τα περισσότερα από τα οποία έχουν εμπνευστεί από πραγματικές μάχες στον πόλεμο του Βιετνάμ. Οι χάρτες είναι αρκετά πιο όμορφοι και φυσικοί από το πρώτο battlefield και με περισσότερες λεπτομέρειες.

Όπως ο προκάτοχός του έτσι και το Battlefield Vietnam δίνει τη δυνατότητα στον παίκτη να παίξει και Online αλλά και offline, αλλά πραγματικά το Online παιχνίδι είναι πολύ ανώτερο από κάθε άποψη.

Τα τανκς και τα οχήματα είναι μεγαλύτερα, πιο δυνατά και εντυπωσιακά αλλά παρόλα αυτά εξίσου εύκολα στο χειρισμό τους.  Έμφαση έχει δοθεί στο ρόλο που παίζουν τα ελικόπτερα. Όπως και στον πραγματικό πόλεμο του Βιετνάμ, έτσι και στο παιχνίδι τα ελικόπτερα βοηθάνε πάρα πολύ στην ευελιξία και τη δυνατότητα μεταφοράς στρατού από το ένα σημείο στο άλλο.

Άλλο ιστορικό στοιχείο που έχει αναπαραχθεί με σχετική πιστότητα είναι και η δυνατότητα χρήσης βόμβας ναπάλμ που δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά της.

Επίσης βελτιωμένα εμφανίζονται τα όπλα και στα δύο στρατόπεδα. Το πεζικό εμφανίζεται πιο δυνατό με πραγματικά εντυπωσιακά όπλα. Ο ήχος είναι εντυπωσιακός σε κάθε επίπεδο και σε βάζει μέσα στο κλίμα της μάχης.

Με μοναδικό μειονέκτημα για την εποχή του - τις υψηλές απαιτήσεις σε ισχύ υπολογιστή και κάρτας γραφικών, το battlefield Vietnam ήταν και είναι ένα πραγματικά υπέροχο πολεμικό παιχνίδι.