Παιχνίδια στρατηγικής PC Master of Orion - 1993

παιχνιδια στρατηγικης pc mmo
Από τα πρώτα πλήρη παιχνίδια στρατηγικής
Το Master of Orion έχει δικαιωματικά τον τίτλο του προγόνου των παιχνιδιών στρατηγικής στο διάστημα. Και μάλιστα είναι από τα πρώτα τόσο πλήρη παιχνίδια στρατηγικής γενικότερα καθώς καλύπτει τον τομέα της εξερεύνησης, της ανακάλυψης και του πολέμου.

Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι εξαιρετικά απλός. Οδήγησε την φυλή σου στην κατάκτηση του γαλαξία. Αυτό μπορείς να το κάνεις επιλέγοντας ανάμεσα σε 2 διαφορετικούς δρόμους. Ο ένας είναι μέσω της διπλωματίας
προσπαθώντας να κάνεις το διπλωματικό συμβούλιο του γαλαξία να σε ψηφίσουν ως ηγέτη του γαλαξία. Και ο άλλος δρόμος φυσικά είναι εκείνος της στρατιωτικής επιβολής.
παιχνιδια στρατηγικης pc mmo
το σύστημα διαχείρισης των πλανητών είναι ιδιαίτερα απλό και εύκολο στο χειρισμό. Έχει δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην διπλωματία και το AI των αντιπάλων είναι αρκετά υψηλό κρατώντας το παιχνίδι ενδιαφέρον.  Επίσης ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί στην κατασκοπία. Με την κατασκοπία έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε εξωγήινες τεχνολογίες που διαφορετικά δεν θα είχαμε καν την επιλογή να ανακαλύψουμε στο δικό μας τεχνολογικό δέντρο.

Αν και είναι παιχνίδι εναλλαγής γύρων, κατά την διάρκεια της μάχης δύο αντίπαλων διαστημικών στόλων, το παιχνίδι μπαίνει σε τακτική φάση πραγματικού χρόνου επιτρέποντας μας να έχουμε τον έλεγχο του στόλου και να αναπτύξουμε τη στρατηγική μας στη μάχη. Η μάχη μπορεί να είναι ιδιαίτερα διασκεδαστική και εξαρτάται από τη σύνθεση των στόλων και την στρατηγική που θα ακολουθήσουμε αν θα καταφέρουμε να κερδίσουμε ή όχι.
παιχνιδια στρατηγικης pc mmo


Για την εποχή του, το Master of orion ήταν πραγματικά ένα κορυφαίο διαστημικό παιχνίδι στρατηγικής και ίσως θα μπορούσαμε να το χαρακτηρήσουμε πρωτοπόρο στο είδος. Αργότερα το Master of Orion 2 καθώς και πολλά άλλα παιχνίδια το κατέστησαν απλά έναν σημαντικό σταθμό στην ιστορία των παιχνιδιών στρατηγικής.