Age Of Empires 2 - 1999

paixnidia stratigikhs
Παιχνίδι στρατηγικής AOE 2
Το Age Of  Empires 2 είναι πετυχημένη συνέχεια του Age of Empires που δημιούργησε επίσης η Ensemble Studios για λογαριασμό της Microsoft και κυκλοφόρησε το 1999.

Ανήκει κι αυτό στην κατηγορία παιχνίδια στρατηγικής πραγματικού χρόνου. Από άποψη γραφικών όπως είναι φυσικό υποστηρίζει μεγαλύτερη ανάλυση και έχει κάπως πιο καθαρά γραφικά από τον πρόγονό του.



Σαν παιχνίδι, το Age Of Empires , age of Kinkgs όπως είναι ο πλήρες τίτλος του,  υποστηρίζει 4 διαφορετικές αρχιτεκτονικές. Την ανατολή, τη μέση ανατολή, την ανατολική Ευρώπη και τη μέση ανατολική Ευρώπη.  Κάθε αρχιτεκτονική που θα επιλέξουμε έχει τα δικά της θαυμάσια γραφικά και ξεχωριστή ομορφιά. Αυτό όσο αφορά τα κτίρια και την αρχιτεκτονική τους, αναφορικά με τους χωρικούς και το στρατό δεν αλλάζει κάτι.



Η δεύτερη έκδοση του Age of Empires έχει βελτιωμένο AI στο στρατό που διοικεί ο παίκτης. Για παράδειγμα όταν επιλέξουμε μια ομάδα στρατού, η ομάδα κάνει αυτόματα σχηματισμό τοποθετώντας μπροστά τις πιο δυνατές μονάδες και από πίσω τους τα πιο αδύναμα μέλη του στρατού μας.

Επίσης όταν μια ομάδα στρατιωτών μας κερδίσει μια μάχη, κινείται αυτόματα προς αναζήτηση του πλησιέστερου εχθρού και δεν κάθεται άπραγη περιμένοντας από εμάς να κάνουμε κλικ στον επόμενο εχθρό για να δώσουμε τον επόμενο στόχο ξανά και ξανά.

paixnidia stratigikis
Εντυπωσιακά αναβαθμισμένα κτίρια και στρατός
Στο παιχνίδι μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε 13 διαφορετικούς πολιτισμούς και πραγματικά ο κάθε ένας πολιτισμός έχει και κάτι διαφορετικό να προσφέρει. Κάθε πολιτισμός έχει τα δικά του πλεονεκτήματα που σχετίζονται άμεσα με την κουλτούρα του. Για παράδειγμα το βυζάντιο έχει πλεονέκτημα στην άμυνα καθώς τα στρατεύματα εκείνα που ειδικεύονται στην άμυνα ενάντια στο πεζικό είναι φθηνότερα για να παραχτούν. Από την άλλη , οι Τούρκοι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν νέες ανακαλύψεις με μικρότερο κόστος.

Η στρατηγική του παίκτη πρέπει να είναι τέτοια ώστε να εκμεταλλεύεται τα δυνατά σημεία του πολιτισμού που έχει επιλέξει να ηγείται, και να κρύβει τα αδύνατα σημεία του.

Το παιχνίδι έχει ένα τεράστιο τεχνολογικό δέντρο νέων τεχνολογιών προς εξερεύνηση, κάτι που υποχρεώνει τον παίκτη να μην επαναπαύεται αλλά να αλλάζει συνέχεια τη στρατηγική με την οποία αναλώνει και επενδύει τις πρώτες ύλες του σε νέες τεχνολογίες και νέα κτίρια ώστε να έχει συνέχεια το στρατηγικό πλεονέκτημα με τις πιο μάχιμες και σύγχρονες στρατιωτικές μονάδες.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είναι αρκετά γρήγορος και είναι πραγματικά ο ορισμός του real time strategy game. Δηλαδή πρέπει να παίρνεις στρατηγικές αποφάσεις γρήγορα σε πραγματικό χρόνο, κάτι που κάνει το παιχνίδι εξαιρετικά ενδιαφέρον και συναρπαστικό.

paixnidia stratigikhs AOE 2
Ένα από τα κορυφαία παιχνίδια στρατηγικής
Έχει δοθεί πολύ μεγάλο βάθος στην σημασία των διαφορετικών στρατιωτικών μονάδων και πώς η μια αλληλεπιδρά με την άλλη. Για παράδειγμα οι ξιφοφόροι μπορούν άνετα να αντιμετωπίσουν τις φάλλαγες, αλλα οι φάλλαγες έχουν μεγάλο πλεονέκτημα όταν καλούνται να αντιμετωπίσουν με τις μακριές λόγχες τους ιππικό το οποίο κυριολεκτικά το φρενάρουν και το σφάζουν από απόσταση.

Σε γενικές γραμμές είναι ένα από τα κορυφαία παιχνίδια στρατηγικής, καθώς το μεγάλο βάθος του δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση αρνητικά την ευκολία με την οποία μπορεί να κανείς να διασκεδάσει πραγματικά το παιχνίδι  Αντιθέτως το μεγάλο βάθος του και η ποικιλία των προσφερόμενων πολιτισμών που έχουμε για να επιλέξουμε, μας επιτρέπουν να παίξουμε το παιχνίδι άνετα ξανά και ξανά κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο και στρατηγική χωρίς να το βαριόμαστε. Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία για την εποχή του παιχνίδια στρατηγικής!